
tiistai 17. tammikuuta 2023
Hirvimakkara-paprikakastike ja hiukan kotoista lankaterapiaa

sunnuntai 15. tammikuuta 2023
"Emmer-nakkirisotto" ohraton ohjeella
Eniten kiinnosti alkuvilja Emmervehnä (Triticum dicoccon), josta Malmgordin sivuilla sanotaan sanotaan sen olevan kotoisin Lähi-idästä noin 10 000 takaa. Argeologisten tutkimusten perusteella on todettu, että jo faaraot söivät emmeristä tehtyä leipää. Nykyvehnä on syntynyt Emmerin ja Keski-Aasialaisen heinän risteytyessä keskenään.

tiistai 10. tammikuuta 2023
Kalamiehen seitipihvit
maanantai 9. tammikuuta 2023
Punajuurigratiini ja jauhelihapihvit sekä rullattuja lakanoita
torstai 5. tammikuuta 2023
Toscapiirakkaa pellillinen
Tuli tarve pieneen piirakkaterapiaan.
Ohje, jonka otin valion sivuilta oli tarkoitettu hiukan pienemmälle pellille mitä meidän pellit. Tästä omastani tuli siis pikkusen liian ohut, mutta maku oli oikein hyvä ja päällinen sopivan rapsakka.
Terapeuttinen vaikutus toteutui ja se oli nyt tärkeintä.
300g voita
1,5 dl fariinisokeri
1,25 dl sokeria
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
1,5 dl piimää
Kuorrutus:
150 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
150 g mantelilastuja
2 rkl maitoa
Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. kananmunat yksitellen hyvin vatkaten sekaan. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään sekaisin ja lisätään piimän kera taikinaan. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paista pohjaa 200 asteessa n.10 min. alatasoa yhden ylempänä.
Kuorrutus: Kaikki aineet kiehautetaan ja levitetään puolikypsän piirakan päälle. Paista lisää kunnes piirakka on kypsä ja saanut vähän väriä n.10 min. (kiertoilmalla)
Samalla tein pienen satsin sämpylöitä illan kasvissosekeitolle kaveriksi. Nämä aina onnistuu ja saa perheen hyvälle mielelle. Nekin, joita kasvissosekeitto ei ilahduta.
Yleistä kokkailufiilistä valvoi Urho, talon vanhin kolli |
maanantai 2. tammikuuta 2023
Punajuurilaatikko
lauantai 31. joulukuuta 2022
Joulusta vähän
sunnuntai 18. joulukuuta 2022
Sunnuntain nacopelti
