Väki oli eilisen päivän reissussa ja palasivat kotiin vasta illalla. En ollut tietoinen kuinka nälkäistä porukkaa sieltä on tulossa, joten tein heille pellillisen jauhelihapannaria jonka rullasin. Ajattelin että, jos ovat juuri käyneet syömässä eikä iltapannari kelpaa säilyy se hyvänä tähän päivään.
Eivät he olleet syöneet ja siinä hässäkässä unohdin ottaa kuvan valmiista rullasta.
Laitan kuitenkin ohjeen tänne talteen ja seuraavan kerran teen tätä evääksi kun (ja jos) jonnekin lähdetään.
Ruokaisaa ja helposti syötävää evästä.
Rullattu jauhelihapannukakku
6 dl maitoa
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
0,5 dl öljyä
Täyte:
1 pieni sipuli
1 pieni paprika
400g jauhelihaa
2-3rkl vehnäjauhoja
1prk kermaviiliä
2-3 rkl yrttimaustesekoitusta
suolaa
juustoraastetta päälle
Levitä reilunkokoinen arkki leivinpaperia uunipellille ja uuni 200 asteeseen.
Sekoita maito, suola ja jauhot kulhossa. Vatkaa munat sekaan ja lopuksi öljy.
Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pannukakkua 20-30 minuuttia uunin keskitasolla. Kumoa pannari puhtaalle leivinpaperille ja jäähdytä.
Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele paprika pieneksi.
Ruskista jauheliha, sipuli ja paprika. Sekoita loput aineet sekaan. Alenna lieden lämpö pienelle ja sekoittele täytettä sen verran, että täytteestä tulee sakeaa ja puuromaista.
Levitä täyte pannukakun päälle ja rullaa pannari napakaksi rullaksi.
Kuorruta rulla juustoraasteella ja laita uunin ylätasolle vielä noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin.
Sitten vaan rulla paloiksi ja pannari nälkäisten eteen. Varmasti häviää.
Nyt viimeistään olisi aika aloittaa Joulusiivous.
Onkohan nämä kaikki purnukat tarpeellisia?
Pyyhin jokaisesta pölyt ja asetin takaisin vanhalle paikalleen. Ihan kohta alan ahkeraksi ja käytän kaikki loppuun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti