sunnuntai 15. tammikuuta 2023

"Emmer-nakkirisotto" ohraton ohjeella

Tilasin taannoin Malmgordin kartanon nettikaupasta tuotteita, jyviä, jauhoja ja lakritsia.

Eniten kiinnosti alkuvilja Emmervehnä (Triticum dicoccon), josta Malmgordin sivuilla sanotaan sanotaan sen olevan kotoisin Lähi-idästä noin 10 000 takaa.  Argeologisten tutkimusten perusteella on todettu, että jo faaraot söivät emmeristä tehtyä leipää. Nykyvehnä on syntynyt Emmerin ja Keski-Aasialaisen heinän risteytyessä keskenään.

Samalla tilauksella tuli myös vähän muuta hyvää

Viljariisistä eli emmerin jyvistä kokeilin risoton tapaista ruokaa, jonka suosion varmistin nakeilla.
Hansu, joka ei kestä ruuassaan vihantaa nosteli kaikki paprikat ja varsisellerit omalta lautaseltaan minulle, mutta emmer ja nakit maistuivat hänellekin.



Jos riisiin vertaa, niin emmer on ehdottomasti parempaa. Maistuu hyvälle, tuntuu ruokaisalle ja on kotimaista. Saa mielellään jäädä meidän ruokalistalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti