keskiviikko 7. joulukuuta 2022

Kolme suosikkipiirakkaa


Vierasvarannot on syöty tyhjiin ja oli ihan pakko jotain leipoa.
Mitään joululeipomuksia nämä ei ole, ihan vain tavallista päiväkahviseuraa.


Tosca-omenapiirakka

4 munaa
2 dl ruokosokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 dl sulatettua voita
päälle 5-6 vahvan makuista omenaa

Pinnalle:
100g voita sulaa
100g mantelilastuja tai rouhetta
1,5 dl ruokosokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot muna-sokerivaahtoon. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
Kaada leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 uunissa noin 10 minuuttia. Uunin alaosassa.
Tee toscakuorrute:
Sulata voi kattilassa ja lisää siihen muut aineet. Kiehuttele seosta varovasti 10 minuuttia.
Lisää seos piirakan ja omenoiden päälle tasoitellen.
Paista vielä 10 minuuttia uunin yläosassa.







Porkkanapiirakka






5 kananmunaa
5 dl sokeria
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
(laitoin 5 vehnää ja 2,5 spelttiä)
2,5 dl sulatettua voita tai öljyä
7 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
100g pehmeää voita
200g sulatejuustoa (koskenlaskija)
400g tomusokeria
5 tl vaniljasokeria
pähkinärouhetta


Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi rasva ja porkkanaraaste. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n.20 min.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.

Viimeisenä vielä kaksi puolukkaista ympyräpiirakkaa.


Muropohja

100g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus kanelia tai vaniljasokeria

Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista
Sekoita leivinjauhe ja mauste jauhojen kanssa.
Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
300g puolukoita
200g kermaviiliä
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Näihin piirakoihin laitoin alimmaiseksi hiukan makeaa kirsikkahilloa. Puolukat otin pakastimesta ja pyörittelin ne perunajauhossa ennen piirakkapohjan päälle ripottelua.
Sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa ja lisää vaniljasokeri
Kaada kermaviiliseos marjojen päälle.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kauniin värin.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti