Joulun jälkeen äitini, (jonka omaishoitaja olen) kunto on huonontunut ja hoidettavuus sen myötä lisääntynyt. Pihan poikki mummun tupaan on juostava useamman kerran päivässä. Mielen mutkistakin oman äidin arjen haurastuminen ja avuntarpeen lisääntyminen vie yllättävän paljon tilaa. Tällä hetkellä ruoka ei maita eikä jalat juuri kanna, mutta jospa vielä....
Kaikkien muiden arki jatkuu entisellään.
Joulusta jäi pari kiloa raakoja punajuuria ja muutama pala Aura juustoa ja mitäpä niistä muuta kuin punajuurilaatikkoa.
Valmistui kaksi satsia, jotka miellyttävät myös kasvissyöjiä.
Punajuurilaatikko
2,5 kg raakoja punajuuria
3 isoa sipulia
2 pkt Aura juustoa
200 g kuivattua viikunaa
1 l maitoa/ ruokakermaa/ kermaa
3 tl mustapippuri rouhetta
4 tl suolaa
Keitä punajuuret kypsiksi ja kuori ne. Raasta karkealla terällä raasteeksi. Laita kaikki aineet voideltuun uunivuokaan. Kypsennä kiertoilmalla 160 asteessa n.1,5 tuntia. Kun pinta alkaa ruskistua peitä vuoka kannella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti