Tavoitteeni on nostaa ruokapöytämme kotimaisuusastetta ja speltti on yksi opeteltavista asioista. Nyt olemme kovasti ihastuneet näihin spelttirisotto-jyviin.
Käytetään kuin riisiä, mutta maku on paljon parempi.
Speltti on kotimainen, ekologinen ja eettinen, siis oikeaa hyvisruokaa.
Tosi harvoin ostan kotiin broilerin koipi-reisiä.
Vaikka ne on kilohinnaltaan edullisia, niin syötävää on vähän ja syöminen melko suttuista touhua.
Eilen ostin (kun halvalla sai) ja laitoin vuokaan porkkanoiden, sipulin ja purjon seuraan. Pikkuisen suolalla ja chilihiutaleilla maustettua nestettä joukkoon.
Uuniin 200 astetta noin 40 minuuttia.
Laitoin puolisolle annoksen valmiiksi ja hyvin kelpasi.
Itse tykkään eniten lihan seurassa kypsyneistä kasviksista toisin kun pikku-teinit, jotka ystävällisesti jättävät kasvikset mieluusti meille vanhoille
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti