sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

Persikka-rahkapiirakka

Persikkapiirakka sopii pääsiäiseen, ja hyvin se sopii kaikkiin muihinkin päiviin. Melkein en kerinnyt piirakkaa kuvata, kun puoliso oli jo astellut sen laatikkon ja oli viemässä laatikkoa turvaan. Hansu syö heti, kaikki ja loppuuna asti, jos herkut hetkeksi unohtaa.

Persikka-rahkapiirakka

 300 g voita 

melkein 3 sokeria

3 isoa kananmunaa

7,5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

1,5 dl maitoa

Täyte.

300 g rahkaa

3 dl maustamatonta jugurttia

5 kananmunaa

sitruunan mehu (sekä kuoriraaste)

2 dl sokeria

3 tl vaniljaskeria

Lisäksi tarvitaan 3 pientä purkkia säilykepersikoita

Valmistaminen:

Vaahdota permeä voi ja  sokeri hyväksi vaaleaksi vahdoksi. Sekoita taikinaan tulevat kuivat aineet keskenään.

Lisää taikinaan1 muna, puolet maidosta ja osa jauhoseoksesta ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää sitten toinen muna ja kaikki muut  taikinaan tulevat aineet ja vatkaa tasaiseksi.

Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja levitä ihan reunoille asti.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja maistele sitä, että saat sopivan. Leikkaa hyvin valutetut persikat paloiksi ja veluta niitä vielä jos näyttävät kosteilta. Kaada täyte taikinan päälle ja levitä se reunoja myöten. Ripottele persikanpakat tasaisesti täytteen päälle.

Paista piirakka noin 200 asteessa uunin keskitasoolla 25-35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen sen leikkaamista, jotta saat siistit palat.

Hansu tekee keittiössä muutakin kun syö salaa herkkuja. Tosin tämä koneentäyttäjä ei välitä onko astiat puhtaita vai likaisia tai kuinka ne olisi parasta asetella. Kunhan tiskikoneen ovi menee kiinni, niin se riittää.
  
Pääsiäispiirakan värisen katin kadehdittavat päiväunet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti