Persikka-rahkapiirakka
300 g voita
melkein 3 sokeria
3 isoa kananmunaa
7,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1,5 dl maitoa
Täyte.
300 g rahkaa
3 dl maustamatonta jugurttia
5 kananmunaa
sitruunan mehu (sekä kuoriraaste)
2 dl sokeria
3 tl vaniljaskeria
Lisäksi tarvitaan 3 pientä purkkia säilykepersikoita
Valmistaminen:
Vaahdota permeä voi ja sokeri hyväksi vaaleaksi vahdoksi. Sekoita taikinaan tulevat kuivat aineet keskenään.
Lisää taikinaan1 muna, puolet maidosta ja osa jauhoseoksesta ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää sitten toinen muna ja kaikki muut taikinaan tulevat aineet ja vatkaa tasaiseksi.
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja levitä ihan reunoille asti.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja maistele sitä, että saat sopivan. Leikkaa hyvin valutetut persikat paloiksi ja veluta niitä vielä jos näyttävät kosteilta. Kaada täyte taikinan päälle ja levitä se reunoja myöten. Ripottele persikanpakat tasaisesti täytteen päälle.
Paista piirakka noin 200 asteessa uunin keskitasoolla 25-35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen sen leikkaamista, jotta saat siistit palat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti