500 g valkokaalia
1 suippopaprika
nippu ruohosipulia
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
1-2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
ropsahdus mustapippuria
500 g valkokaalia
1 suippopaprika
nippu ruohosipulia
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
1-2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
ropsahdus mustapippuria
Puoliso ja hänen ihanat sisarensa ovat keränneet meille mustikoita, minä olen vain pakastanut. Tuoreet mustikat herättävät tietysti piirakkahimon ja koska kaikkia himojaan ei kykene vastustamaan on ne syytä toteuttaa.
Muropohja mustikkapiirakka
150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä
Täyte:
350 g kinkkua
1paprika
1purjosipuli
1 prk Ranskankermaa
2 dl kevytkermaa
2munaa
½ tl suolaa
3 tl pippurisekoitusta
4 dl juustoraastetta
Paloittele kulhoon rasva ja lisää kuivat aineet, myös juustoraaste. Nypi aineet sormin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.
Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Puhdista ja kuutioi paprikat. Hienonna halkaistu purjo. Hauduta kasviksia öljyssä pehmeiksi ja lisää kinkku.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele pohja haarukalla ja paista 225 asteessa 10 minuuttia alimmalla tasolla.
Sekoita ranskankerma, kevytkerma ja munat. Sekoita joukkoon mausteet. Kaada kasvis-kinkkuseos piirakkapohjalle, ripottele päälle juustoraaste ja kaada lopuksi kermaseos päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia uunin keskitasossa.
Blogini nimi olisi voinut olla myös "Kattilassa", koska yksinkertaisen ruuan lisäksi meillä on kissoja keskimääräistä enemmän. Miksi niitä on niin paljon? En tiedä. Meillä on kissoja, toisilla jotain muuta. Niin se vain on, eikä kaikkea voi järjellä selittää.
Kevätpennuista on vielä kolme odottamassa pääsyä uuteen kotiin. Ottaisin tämän Usvan itselleni, ellei puolison mielestä kollikiintiö olisi nyt täynnä.
Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhot taikinanesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele taikinan pinnalle reilusti ruisjauhoja ja taputtele n. 1 cm;n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy taikina pyörällä neliöiksi.
Anna kohota liinalla peitettynä 30–40 min. Paista 225 asteessa n. 20 min.
Lisää kerma ja maun mukaan hunajaa. Kuumenna. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoile raejuuston kera.