tiistai 6. kesäkuuta 2023

Pehmeä mustikkapiirakka

Vierasvaraksi ja omaan kahvipöytään pellillinen mustikkapiirakkaa. 

Ihana mustikkapiirakka, pellillinen

Pohja:

200 g pehmeää voita

2 dl hienoa sokeria

2 isoa kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

(pari rkl maitoa)

Täyte:

5 dl mustikoita, tuoreita tai jäisiä

1prk maitorahkaa (250g)

1 per kermaviiliä (250g)

4 isoa kananmunaa

1 dl hienoa sokeria

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, Lisää munat yksitellen kunnolla vatkaten.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää sitten koko jauhoseos kerralla muun taikinan sekaan. Jatka sekoittamista nuolijalla, kunnes jauhot on kunnolla sekoitettu taikinaan. Jos vehnäjauhot on kovin nestettä imevää sorttia lisää pari ruokalusikallista maitoa.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levittämistä helpottaa pieni nokare taikinaa pellille leivinpaperin alle. Levitä taikina tasaisesti pellille. Taikinaa tulee melko runsas kerros. Ripottele mustikat taikinan pinnalle.

Sekoita loput täytteet keskenään ja kaada varovasti mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa 26-30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tänään paistoi aurinko.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti