Kasvihuone tuottaa satoa. Tänä kesänä ei ole ollut kovain paljon aikaa hoivata kasvihuonetta, mutta jotain satoa silti saadaan. Tomaatteja ja kurkkuja siellä pääasiassa on sekä muutama munakoison taimi ja chili ja runsaasti rehoittava viinirypäle.
Kurkuille ja tomaateille olen yrittänyt keksiä jotain jatkojalostusta ja yrittäminen jatkuu vielä muutaman viikon. Joitain kelvollisia ohjeita olenkin löytänyt.
Nyt tein kesän ensimmäisen satsin ketsuppia
Kotiketsuppia
1 kg hyvin kypsyneitä tomaatteja
1-2 sipulia
(omenaa)
2 dl vettä
1 rkl etikkaa
suolaa
0,5 dl hillosokeria
Huuhdo ja lohko tomaatit kattilaan.
Lisää kuorittu ja raastettu sipuli/ omenat.
Kuumenna sekoittaen ja lisää vesi. Keitä kunnes tomaatit soseutuvat.
Jäähdytä seosta hetki ja jauha se sitten hienoksi.
Lisää mausteet ja keitä kunnes seos on soivan sakeaa. Mausteita voi lisätä jos siltä tuntuu.
Tölkitä sose kuumana kuumiin tölkkeihin ja sulje tölkit heti. Säilytä kylmässä.
Tai pakkaa sose pakasterasioihin ja pakasta jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti