torstai 18. heinäkuuta 2024

Kaalilaatikko ja mustikkarahkaa


Kotimainen varhaiskaali on vielä hyvää ja siitä valmistettu laatikko kunnollisen jauhelihan kanssa hitaasti haudutettuna on ihan parasta ruokaa. Vielä jos viereen löytyy puolukkasurvosta, niin elämä tuntuu taas elämisen arvoiselta. Kaalilaatikkoa syödessä on yksi huoli, että mihin se kaali menee, kun aina vaan mahtuu.
Nuoriso ei tästä niin pidä, mutta syövät sitten jotain muuta.


Varhaiskaalilaatikko

1 keräkaali
5 dl tomaattimurskaa
1 dl puuroriisiä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
2 dl kuohukermaa
siirappia
suolaa
Meiran metsäistä lihamaustetta

Silppua varhaiskaali. Laita kattilaan n. 5 dl lihalientä, riisit ja kaalisilppu. Anna muhia n. 5.min.
Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli, mausta Meiran metsäisellä lihamausteella.
  Voitele laakea uunivuoka nostele siihen laiskistunut kaali / riisiseos, jauheliha ja sekoittele, lientä saa tulla myös mukaan.
Kaada päälle kerma ja muutama noro siirappia. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 1 tunti.

Välipalalle laitoin ihan tavallista mustikkarahkaa viime vuoden sadosta. 
Mustikat käy kaikille kunhan niitä ei kokonaisina löydy, sitä hermostuisi pikkuisin eikä teini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti