perjantai 10. toukokuuta 2024

Ruisruudut

Helppo ja nopea "ruisleipä", vaikka enemmän tässä on vehnää kuin ruista.
Rukiin maku tulee mukavasti esiin ja vehnä on helppo leipoa, tai siis taputella.
Tätä ei kannata tehdä varastoon, vaan vain sen mitä heti kohta syödään ja seuraavaksi kerraksi taas uusi satsi.  


Ruisruutu

5 dl Vettä
2 tl Suolaa
2 rkl Sokeria
½ dl Öljyä
1 pss kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
 
Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Lisää suola, sokeri ja öljy.

Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhot taikinanesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele taikinan pinnalle reilusti ruisjauhoja ja taputtele n. 1 cm;n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy taikina pyörällä neliöiksi.

Anna kohota liinalla peitettynä 30–40 min. Paista 225 asteessa n. 20 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti