Tämä viikon pakastimen tyhjennysruokalista onnistui melko hyvin. Vielä vajonemaa ei voi silmillä todeta, mutta ehkä jo ensin sunnuntaina.
Tänään tein bolognese kastikkeen Aihisen ohjeella. Perusjuttu siinä on se, että kasviksia on yhtä paljon kun lihaa ja liha on kunnolla paistettu sekä maustettu. Hansukin, joka ei siedä vihanneksia söi lautasensa tyhjäksi.
Oikein herkullinen ohje.
Pastana oli penneä, joka oli mummulle ja Pikkuisimmalle hankalaa ja heille tarjoiltiin perunaa.
Spagetti bolognese
400 g jauhelihaa
1 porkkana
1/2 palsternakkaa
1 sipuli
pieni pala juuriselleriä
2 valkosipulinkynttä
50 g tomaattipyreettä
200 g tomaattimurskaa
2 tl ruokosokeria
3 dl vettä
1 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 laakerinlehti
Kuori ja raasta juurekset. Kuori ja silppua sipulit.
Paahda jauheliha paistokasarissa. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota.
Lisää juurekset ja tomaattimurska sekä mausteet.
Kiehauta ja hauduta vähintään tunnin ajan.
Tarjoa kastike pastan kanssa.
Viimeistele pasta bolognese parmesaanilla.
Ensi viikolla ensin tyhjennetään vihanneslaatikko ja sitten pakastinta.
Suunnitelmissa olisi pääsen joku päivä naapurikaupunkiin hakemaan ruokatilaus (ja vähän muuta), mutta jos ei niin haen lähikaupasta vain sen mitä ilman ei tulla toimeen.
Tässä päivälliset ja väli-tai iltapalat tilanteen mukaan.
Viikko 2.
- Kasvispihvit, muussi Omenapuuro
- Jauhelihakeitto Ameriikanpannarit
- Uunilohi, pinaattikastike Jugurtti-pannacotta
- Linssibolognese Hedelmäsalaatti
- Kalapuikkopelti Lämpimät leivät
- Mureke, uuniperunat Mannapuuro, mansikka
- Kuhanyytit, valkokastike Marjarahka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti