torstai 21. marraskuuta 2024

 Tänään tein kilosta punasipulia hilloketta. 
Ohjeen otin Peggyn punaisesta keittiöstä ja etikoiksi laitoin mitä sattui olemaan, punaista ja valkoista sekä omenaista.
Saa nähdä mitä tulee.  
Toivottavasti tulee hyvää.
(en kerro jos epäonnistuu)

Punasipulihilloke

1 iso lasipurkki
500 g punasipulia
2 dl vettä
1 dl punaviinietikkaa
1 dl hillosokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippurisekoitusta myllystä

Kuori ja viipaloi punasipulit.  Mittaa kattilaan vesi, etikka, suola ja pippurisekoitus.  Kiehauta seos ja lisää sipulit.  Anna sipuleiden pehmentyä kannen alla noin 10 minuuttia, välillä sekoittaen.  Lisää hillosokeri ja jatka seoksen keittämistä toiset 10 minuuttia.  Siirrä hilloke puhtaaseen lasipurkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämmössä  Siirrä lopuksi jääkaappiin. Punasipulihilloke säilyy noin viikon ajan viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti