Tänään oli kahden leivän päivä.
Taas löytyi vanhojen banaanien piilo ja tahdoin tehdä niistä jotain uutta.
Löysin banaaneille leipä ohjeen ja kokeilin sitä
Tuoreeltaan maku on hyvin banaaninen, mutta toivon sen huomiseen mennessä tasaantuvan.
Banaanileipä
3 kypsää banaania
2 kananmunaa
2 rkl maitoa
5 dl vehnäjauhoa
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 dl rouhittua mantelia
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
Soseuta banaanit
Lisää banaanisoseeseen kananmunat ja maito sekoita huolella
Sekoita suola ja ruokasooda jauhojen joukkoon
Sekoita jauhoseos, sokeri ja rouhitut mantelit taikinapohjaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Lisää jauhoseos.
Voitele ja jauhota leipävuoka vehnänleseillä. kaada taikina vuokaan ja kypsennä leipä 17 asteisessa uunissa tunnin ajan.
Kumoa leipä jäähtyneenä vuokaan. Anna levätä seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
Toinen leipä oli valmis jauhoseos, johon vain lisätään vesi.
Annetaan nousta vuokassa ja paistetaan melkein tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti