Meidän pienessä kylässä on pieni Reko myynti kerran kuukaudessa. Kananmunia, perunaa, naudanlihaa ja joskus joitain muuta pientä. Aikaisemmin myös Viljelijä tarjosi sinne tuotteita, mutta olemme vain asiakkaina. Kuukausittain ostamme sieltä lihat, kananmunat ja sitä satunnaista pientä.
Tänään oli lihapäivä ja lasagnepäivä.
800 g naudan jauhelihaa
1 kokonainen valkosipuli pilkottuna
1 sipuli
2 prk Mutti tomaattimurskaa
1 paprika pieneksi pilkottuna
Valkokastike:
1,2 l maitoa
2dl huoneenlämpöistä voita
2 dl vehnäjauhoja
ripaus jauhettua muskottipähkinää
4 dl juustoraastetta
2 tl merisuolaa
mustapippuria runsaasti
Lasagne levyjä kerroksiin ja pinnalle:
2 dl juustoraastetta
nippu pilkottua basilikaa
Valmista jauhelihakastike. Kuullota ensin sipulit ja jauheliha suuressa kasarissa. Kaada mukaan paprikat ja tomaattimurska, mausta mustapippurilla, basilikalla ja hienolla merisuolalla.
Anna hautua sen aikaa kun teet valkokastiketta. Kaada eri kattilaan maito ja kuumenna hieman. Tee valkokastikkeen suuruste pikkukipossa. Sekoita pehmeä voi ja jauhot täysin sekaisin. Laita seos maitoon ja sekoita suurus vispilällä kiehahtaneen maidon sekaan. Lisää juustoraaste ja muut valkokastikkeen mausteet. Hämmennä kokoajan sekoittaen, ettei valkokastike tai juusto pala pohjaan.
Lado vuokaan ensin jauhelihakastiketta, sitten valkokastiketta ja laita lasagne levyt kerroksen päälle niin että koko vuoka peittyy. Lado taas jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja pastalevyjä jne. Kunnes viimeisenä kerroksena jää lasagne-levykerros jonka päälle tulee valkokastiketta.
Ripottele pinnalle basilikaa ja juustoraastetta. Paista lasagnea 180 asteessa n. 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti