lauantai 27. huhtikuuta 2024

Kinkku-kasvispiirakka

Iltaruokapalaksi suolaista piirakkaa.

Kinkku-kasvispiirakka

220 g voita tai Oivariinia

4 dl hiivaleipäjauhoja

4 dl vehnäjauhoja (drum)

1 tl leivinjauhetta

2 dl ruokakermaa (tai vettä)

Täyte:

1 pss kasvissuikaleita

1 kpl pienehkö sipuli

1 kpl punainen paprika

6 kpl pienehköjä tomaatteja

220 kinkkusuikaleita

200 juustoraastetta (edam)

1 prk kolmen juuston kermaa

1 kpl kananmuna

1 dl maitoa

ripaus suolaa ja mustapippuria

Sekoita huoneenlämpöinen tai sulatettu rasva jauhoihin, joihin leivinjauhe on jo sekoitettu. Lisää kerma tai vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina uunipellin kokoiselle leivnpaperille. Nosta paperi taikinoineen pellille. Esipaista 200 asteessa noin 15 min, että pohjasta tulee rapea eikä se ime nestettä täytteestä.

Tee täyte. Kuullota kasvisuikaleita ja sipulia paistinpannulla ja mausta ne samalla miedosti suolalla ja mustapippurilla. Huom., kolmen juuston kermassa on suolaa. Lisää paprika ja tomaatti suikaleina ja paloina. Samoin kinkkusuikaleet. Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Sekoita kolmen juuston kerma, maito ja kananmuna sekä juustoraaste ja levitä tasaisesti täytteen päälle. Paista 225 asteessa 25 - 30 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.

 

Luultavasti mummeli kaipasi sairaalassa enemmän kissojaan kuin meitä ihmisiä. Nyt ainakin näyttävät tyytyväisiltä. Mummun ensimmäinen viikko kotona ja ihan hyvin meni.

2 kommenttia:

  1. Olipa muheva piirakka, hienoa että kaikki mennyt hyvin, kuva todellakin taitaa kertoa enemmän kuin mitkään sanat.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Anonyymi! Niin ne alussa mahdottomiltakin tuntuvat asiat muuttuvat arjeksi ja hyvä niin.

    VastaaPoista