perjantai 6. lokakuuta 2023

Omenavispipuuro


Tänä syksynä omia omenoita tuli todella vähän. Kovin montaa puuta ei meillä ole, mutta nyt niihin vähiin on iskenyt joku tauti ja seuraavaksi niihin iskee Viljelijän kirves. 

Muutaman ämpärillisen tein omenahilloa ja soseita ja ensi talvena niitä hartaudella nautitaan, jos käy niin, että ovat viimeiset oman pihan omenat.
  Eilen iltapalaksi vatkasin heille omenaista vispipuuroa.
Puuron tein alla olevan ohjeen mukaan  kaksinkertaisena. Hiukan vähemmän mannaryynejä olisi hyvin riittänyt.
Maidon kanssa nautimme.

 
Omenavispipuuro

n.4 dl omenasosetta
n.4 dl vettä
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl suolaa
1,5 dl mannaryynejä

Laita kattilaan kaikki muuta aineet paitsi mannaryynit ja kiehauta. Lisää sitten mannaryynit pikkuhiljaa samalla vispaten.
Anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja vatkaa sitten kuohkeaksi.
Omenasoseen ja veden määrää voi vapaasti muutelle.

Voit tehdä puuron myös omenoista keittämällä 4 hyvän kokoista omenaa paloina 2 dl veden kanssa pehmeiksi ja soseuttamalla sen lopuksi soseeksi. Tähän lisätään vielä 4 dl vettä ja loput puuroaineet ohjeen mukaan. 

Sähkö-Maija on hyvä apulainen jos on vain yksi hella ja paljon omenoita. Pehmitys maijassa, mutta lopputyöt kattilassa.
Mehuakin saa vähän.

Tunnetteko tuoksun.....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti