perjantai 6. lokakuuta 2023

Kermainen kalavuoka

 Perhekunta (lähinnä minä)  kaipaa vanhoja tuttuja makuja , niinpä eilen ravitsin heitä arkisella uunikalalla. Kasviksia käytin ruuassa runsaasti, vaikka Hansu ei kasviksia siedä, vaan kantaa joka ikisen paprikan palan erikseen bioroskiin.

Silti lisään kasviksia ja yritän opettaa pöytätapoja.



Kalavuoka seistä

2 rkl oliiviöljyä

450 g kesäkurpitsaa

puolikas fenkoli

keltainen paprika

1-2 punasipulia

2 muutama kevätsipulin varsi

30 g voita vuoan voiteluun

700 g valkoista kalaa (siika, seiti...)

2 dl kuohukermaa

1 rkl Dijon sinappia

1 tl suolaa

mustapippuria

1 tl kuivattua persiljaa

90 g voita

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.  Pilko kasvikset pieniksi ja paista niitä öljyssä 5 minuuttia, kunnes hiukan pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pilkotut kevätsipulit. Pyörittele vielä hetken pannulla ja kaada seos voideltuun uunivuokaan, asettele kalanpalat kasvisten päälle. Sekoita kerma, sinappi ja kuivattu persilja. Kaada vuokaan kalan päälle. Päällystä ainekset voi siivuilla. Paista 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää.


Loput eilisestä kalavuoasta jalostin tämän päivän lounaaksi ja valmistin kala-kasviskastiketta. En osaa sanoa kumpi oli parempaa seiti uunista vai kattilasta. 


2 kommenttia: