torstai 25. toukokuuta 2023

Viiden munan kakkupohja

Juhlimme teinejä mansikkakakulla. 

Lähikaupasta löysin tuoreita kotimaisia mansikoita ja koska mansikkakakun tarve oli ilmeinen, niin olihan se ostettava. Yllätyin kuinka hyviä olivat, aivan kesäisen peltomansikan makuisia.
Kakku oli nimensä mukaisesti vain mansikkakakku.
Väliin mansikkarahkaa, vanilja kreemijauheella vahvistettua kermavaahtoa ja runsaasti mansikkaa. 

Kakkupohja oli tavallinen viiden munan "sienikakku".

5 kananmunaa

2 ½ dl sokeria

3 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

5 rkl kiehuvaa vettä

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen. Lisää viimeisenä kiehuva vesi.

Voitele kattila kylmällä voilla ja jauhota hyvin mannaryyneillä ennen taikinan lisäämistä. 

Paista 175 asteessa tasalämmöllä vähän vajaa tunti. Jos teet tuplamäärän eli 10 munan kakun, paista pidempään ja vähän matalammassa lämmössä. Esim. 10 munan kakun voi paistaa 160 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. Paistoajat ovat viitteellisiä koska uunit ovat erilaisia. 

Kun nostat kakkupohjan uunista tipauta se noin 30 cm:n korkeudelta pöytään. Tämä saattaa edesauttaa sitä, ettei kakku lässähdä.  

Tärkeää onnistuneen lopputuloksen saamiseksi on muistaa vaahdottaa muna-sokerivaahto jämäkäksi.

Meillä on uusi tiskijukka. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti