Tänään söimme broilerinfileitä ja ohra-kauraa.
Fileitä oli sen verran paljon, että tein alla olevan marinadin keksinkertaisena.
Laitoin fileet ja kastikkeen vahvaan pussiin ja pyörittelin hetken, että kastike varmasti kunnolla tarttuu. Marinointipussi oli noin tunnin huoneenlämmössä ja siinä ajassa fileet saivat ihan riittävästi makua.
Meillä asuu muutama makuja pelkäävä, niin tunti oli ihan riittävästi.
Paistoin fileitä pannulla hetken, jonka jälkeen ladoin ne uunivuokaan.
175 astetta ja noin 45 minuuttia.
Noin puolessa välissä lisäsin fileiden päälle pannulla pehmenneet paprikat ja sipulit.
Koska olemme kastikeihmisiä, niin lisäsin soijalla, currylla ja pippurilla maustetun kermaisen kastikkeen vielä kaiken päälle.
Teriyaki marinadi
1,2 dl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
2 rkl fariinisokeria
1 rkl seesaminsiemeniä
Yhdistä kaikki marinadin ainekset kulhossa. Aseta kana muovirasiaan tai pakastepussiin ja kaada marinadi kanojen päälle. Sekoita marinadi hyvin leikkeiden pintaan ja anna marinoitua vähintään 30 minuuttia ennen kypsentämistä.
Siitä mitä jäi saamme jonkun toisen päivän lounaalle vielä kunnon keiton.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti