tiistai 23. toukokuuta 2023

Porsaan suolalapa haudutuspadassa


Pakastimen pohjalta löytyi palanen porsaan suolalapaa, jonka parasta ennen päivämäärä olisi ihan kohta. Kokolihan unohtuu usein pakastimeen, koska sen valmistaminen tuntuu aina yhtä vaikealle. En ymmärrä kuinka tehdään ihana maukas ja murea lihapata.
Haudutuspata on ainoa, jossa saan sen jotenkin onnistumaan.
Ei tarvitse kuin laittaa kaikki aineet pataan ja töpseli seinään. Siihen just kykenen. 

Ohjeen otin Tammisen Lihan -sivuilta, vain vähin muutoksin. Ohje on tavalliseen uuniin, mutta sama tyyli sopii haudutuspataankin. Kypsymisaika vain oli neljän tunnin sijaan ainakin kuusi tuntia. Halusin lihasta mahdollisimman mureaa ja helposti syötävää.
Ihan hyvää siitä tuli.

Porsaan suolalapa

1,5 kg porsaan lapaa
2 isoa sipulia
ripaus valkopippuria
2 tl paprikajauhetta
1 tl inkivääriä
5 dl vettä
pari laakerinlehteä
rouhittua mustapippuria

Ensiksi kuivaa liha.
Sekoita mausteet ja hiero ne paistin pintaan. Tämä lapapaisti oli valmiiksi suolattu.
Nosta liha uunin kestävään pataan tai muuhun uunivuokaan ja kaada pohjalle vesi.
Lisää joukkoon kokonaiset mausteet ja lohkottu sipuli. Peitä astia kannella tai foliolla.
Kypsennä noin 150-asteisessa uunissa vähintään 4 tuntia.

2 kommenttia: