sunnuntai 21. toukokuuta 2023

uunissa perunoita ja lohta

Jos pitäisi valita mieluisin raaka-aine ruuan tekoon, niin ehdottomasti se olisi lohi. Siitä on helppo valmistaa sellaista mistä koko väki pitää, mikä ei ole tässä ruokakunnassa lainkaan itsestään selvää.

Tänään piilotin lohifileen fenkoli-paprika-tilli-smetanamössön alle.


Lohi näytti pellillä niin yksinäiseltä, niin pilkoin viereen hiukan porkkanaa, sipulia ja paprikaa. Smetanan päälle kaunistukseksi kevätsipulia.

Samaan uuniin lohen kanssa meni perunat.
Hyvän pesun jälkeen perunat halki, puukolla viiltoja halkaisupintaan ja mausteet päälle. Yrttisuolan lisäksi laitoin vain savupaprikaa. Kaiken päälle oliiviöljy.
Perunat uuniin 180 asteeseen noin puoleksi tunniksi, jonka jälkeen käänsin uunin kiertoilmalle laitoin lohipellin uuniin. Yhdessä olivat uunissa toiset puolituntia, tai hiukan vähemmän.
  


Sitten vain pötyä pöytään....


ja innolla ammentamaan


3 kommenttia:

 1. Näyttää herkulliselta ja

  VastaaPoista
 2. jatkuu...helpoltakin valmistaa. Harmi vain , että lohen hinta on pompsahtanut niin ylös että paljon harvemmin tulee sitä nykyään ostettua. Tuollainen kala"mötikkä" menee helposti yhdelllä aterialla (siis riippuu tietty syöjien määrästä ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi kommentista. Lohen hinta on todella noussut ja kun nälkäisiä on monta, niin ruokaa on pakko tehdä paljon. Täytyisi keksiä hyviä ja halpoja lisukkeita, jolla täyttää lautanen, niin viimeisellekin riittää.

   Poista