Suunnilleen joka päivä höyrytän kattilallisen porkkanoita ruuan lisukkeeksi. Pienimäiselle kypsennetyt kasvikset ovat erityisen tärkeitä, koska raakoja hän ei pysty syömään ja kaikenlaisia kasvuaineita täytyy saada. Jostain luin myös, että kypsästä porkkanasta imeytyy helpommin joku tärkeä aine, kuin kypsentämättömästä porkkanasta. Uskon tuon mielelläni, jotta porkkanoita kannattaa syödä kaikella tavalla ja paljon.
Eilen keitin ja soseutin porkkanoita tavallista isomman satsin, josta valmistin pulleita lättyjä, eli pihvejä. Osa ruokakunnasta on vakaumuksellisia kypsien porkkanoiden inhoajia. He kuitenkin jäivät tänään vähemmistöön ja saivat tyytyä pelkkään perunamuussiin.
Alla olevan ohjeen tein kaksinkertaisena, niin kaikille riitti.
Porkkanapihvit
500 g porkkanoita
1 kananmunaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
5 rkl vehnäjauhoja
ruokaöljyä/voita paistamiseen
Kuori porkkanat, leikkaa ne pienemmiksi paloiksi ja keitä kypsiksi suolavedessä.
Kaada vesi pois, muussaa porkkanat ja anna jäähtyä hetki.
Lisää kananmuna, tuorejuusto, mausteet, suola ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää ruokalusikallisen verran porkkanamuusia, tasoita lusikalla painelemalla pihviksi ja paista pihvit molemmin puolin kypsiksi. Taikina on aika löysää. joten pihvejä kannattaa käännellä varovasti leveällä paistinlastalla. Varo, ettei pala pohjaan.
Huhtikuussa valmistui vain neljä sukkaparia.
Toukokuu on jo niin kesää, että pitää ymmärtää pysyä erossa puikoista. Kuitenkin siltä varalta, että pakottava neulomatarve iskisi aloitin ohuesta langasta tekemään itselleni hanskoja. Jos ne ennen syyskylmiä valmistuisi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti