sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Broileri-pastavuoka

 Gluteenittomasta kierrepastasta ja broilereista valmistui vuokaruokaa. Puolisolla terveys reistailee, niin kokeilee nyt gluteenitonta ja toivoo siitä helpotusta. Minä ehdotin kokeilemaan hetken kokonaan viljatonta, mutta hän haluaa näin. Siis näin teemme....tai hän tekee ja minä kannustan. Tänään kannustin valitsemalla laatikkoon gluteenittoman pastan. 

Tähän vuokaan pasta tulee raakana. Onkohan se herkullisuuden salaisuus?  


Broileri-pastavuoka

300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
öljyä
suolaa
pippuria
1 rkl kanafondia
5 dl täysjyvämakaronia (meillä gluteeniton pasta)
3 dl vettä
2 dl ruokakermaa
punainen paprika
sipulia kuullotettuna
(eilen keitettyä porkkanaa)
1 prk tuorejuustoa yrtti 
juustoraastetta


  Kuullota pannulla öljyssä sipuli ja lisää paprika sekä porkkanat hetkeksi sipulin kanssa kypsymään. Mausta kasvikset ripauksella suolaa. Ruskista broilerisuikaleet kevyesti öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada broilerit ja keittämätön makaroni voideltuun vuokaan. Sekoita vesi ja ruokakerma ja lisää kuumaan nesteeseen tuorejuusto sekä fondi tasaiseksi ja kaada seos vuokaan. Sekoita varovasti.
  Kypsennä 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka pois uunista, ripottele päälle juustoraastetta ja kypsennä vielä n. 15 minuuttia, tai kunnes makaroni on kypsää. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Neiti-kissa sai muutama viikko sitten kolme pientä poikasta. Nyt kaikilla on silmät auki ja ympärillä oleva maailma alkaa kiinnostamaan. Kuvassa on pentujen eno Mr.Pullervo, joka osallistuu mielellään siskonlasten hoivaamiseen.


Kissalauman paimentaminen on rankkaa pienelle ja välillä on päästävä hetkeksi syliin.
Robbe on nyt kahdeksan viikkoa ja vielä ihan pöhkö.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti