sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Uunikasvikset ja suuri kauppareissu


Eilen oli kuukauden loppuun kuuluva pikainen varastojen inventaario ja täydennyspäivä. Pyrin tekemään isot ruokaostokset säännöllisen harvoin, vaikka joskus menee överiksi. Ei se kuitenkaan haittaa, kaiken me syömme.
 Ennen täydennyksiä helposti pilaantuvat on tarkastettava. Vihanneslaatikoista löytyi useampi uupunut tuote, jotka nyt pääsivät samaan vuokaan. Tiesin, että punajuuri kypsyy hitaammin kuin kukkakaali, mutta ihan sopuisasti ne yhdessä kypsyivät.
Sekoitin kasviksiin noin 4 rkl öljyä, 3 tl balsamicoa, suolaa, mustapippuria ja hiukan raastettua sitruunankuorta.  Öljyä on hyvä olla niin paljon, että sitä jää hiukan vuoan pohjalle. Kesken kypsymisen kääntelen pohjaöljyä kasvisten päälle.

Uunikasvikset on ruoka, jonka voi pilata vain unohtamalla ne uuniin.

Uunikasvisten kaveriksi lämmitin eilisiä jauhelihapihvejä. Päälle leikkasin hiukan vihanneskrassia. Kastike oli kermaviilistä sekoitettu kylmä kastike.

  
Sitten ylen kylläisenä kauppaan.

Joskus tein kauppalistan jämptisti ruokalistan mukaan, mutta nyt katselen tarjoukset ja niiden mukaan mietin tulevat syömiset. Mitään erikoista ei kärryyn joutunut ja kaikki ostokset mahtuivat kaappeihin....ja pakastimiin. Sekin on hyvä pitää mielessä.


  Pullervo varmistaa, että kassit on varmasti tyhjiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti