Tänään porkkananviljelijä sai viimein satonsa varastoon ja voi siirtää nostokoneen talliin. Tapaamme taas vuoden kuluttua, jos elämä on silloin ennallaan. Vaikka nyt väsyttää niin tiedän, että muutaman kuukauden kuluttua kevätaurinko sekoittaa jälleen järjen äänen ja alamme rapistella siemenpusseja. Hyvä, että välillä on talvi.
Nostopäivän ruuaksi sopii tietysti juuresvuoka. Ohjeen olen ottanut jostain lehdestä ja tallettanut sen tänne blogiin, "tulevien herkkujen" -listalle. Nyt ohje siirtyi osastoon "tätä voisin syödä uudelleen".
Bataattia vähän nyrkkiä suurempi kimpale
Monta porkkana
Pari sopusuhtaista punajuurta
Paketti halloumia
Purkki punaisia linssejä (suolaliemessä)
Rypsiöljyä
Suolaa (älä laita liikaa)
Pippurirouhetta
Sokeria
Valkosipulia
Sitruunamehua
Etikkaa
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Kuori ja pilko juurekset noin sormen paksuisiksi suikaleiksi. Laita juurekset paperin päälle pellille tai suoraan uunivuokaan. Lorauta päälle öljyä ja ripottele sekaan pippuria. Sekoittele vähän ja lykkää uuniin. Paista noin 20 minuuttia tai sen aikaa, että myös punajuuret on pehmenneet.
Pilko halloumi ja paista pannulla rapeapintaiseksi. Laita sivuun ja sekoita kulhossa loraus öljyä, etikkaa ja sitruunamehua. Sotke mukaan myös ripaus suolaa, pilkottua tai puristettua valkosipulia, pippuria ja sokeria. Jos seos haisee liian etikkaiselta, laita lisää öljyä ja sitruunamehua, että ovat tasapainossa. Nenä kertoo kyllä, kun on hyvää.
Huuhdo linsseistä suolavesi ja kaada ne kastikeseokseen. Sekoita hyvin.
Ota juurekset uunista ja laita tarjoiluastiaan. Kaada päälle linssi-kastikeseos ja kääntele sekaisin. Nosta paistetut halloumit kyytiin. Voilá!
Koko päivä oli sumuinen ja suttuinen, mutta nyt on sato laarissa ja voi ajatella muita juttuja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti