perjantai 28. lokakuuta 2022

Appelsiini-suklaa-juustokakku

Puoliso ei pidä syntymäpäivänsä huomioimisesta, mutta kyllä me ihan pikkuisen häntä kiusasimme. Juhlantunnun saa kotipöytään jo kakulla ja kauniimmilla mukeilla. Sen kestää, vaikka olisi kuinka yliherkkä huomiolle.
Edes jotain pientä mikä erottaa juhlan arjesta.



Appelsiinin makuiset suklaa-juustokakut

Pohja:
200 g digestivekeksejä
70 g voita
Täyte:
2 dl kuohukermaa
300g maustamatonta tuorejustoa
200g fatseriina suklaata
ropaus suolaa

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa.
Laita keksimuru.voiseos kakkuvuon poj´hjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan. Älä åainele liian tiiviiksi, ettei pohjasta tule kova.
Sulata suklaa ja laita se sivuun jäähtymään.
Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja sekoita suklaa sen joukkoon tasaisesti. Vaahdota kuohukerma ja sekoita se tuorejuusto-suklaamassan sekaan. Lisää joukkoon myös suola. Sekoita esim. nuolijalla rauhallisesti käännellen.
Ota kakkuvuoka jääkaapista, kaada kakkumassa pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin tekeytymään.
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti