keskiviikko 26. lokakuuta 2022

Paahdettu tomaattikeitto

Kasvihuone on jo aikoja sitten laitettu talviunille, mutta laitan joitakin tomaattijuttuja muistiin odottamaan seuraavaa satoa.
En ole koskaan ollut tomaattikeiton ystävä, mutta tämä oli kokemus, joka kannattaa uusia. Tomaattinen, kermainen ja sopivasti chilinen. Alkuperäisen ohjeen tekijä oli unohtanut keitosta chilin, mutta onneksi me muistettiin. 
Ohje on suuntaa antava ja sadon runsauden takia tein se yli kaksinkertaisena. Se mitä ei heti jaksettu syödä pakastettiin, ja tänään sulatettiin. Hyvin oli keitto kestänyt pakastuksen.


Paahdettu tomaattikeitto

1 punasipulia
valkosipulia
600 g kirsikkatomaatteja
5 kypsää isohkoa tomaattia
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 tl sokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa
noin 3 dl kasvis-tai kanalientä
1 dl kermaa 

Kuori ja paloittele punasipuli. Leikkaa valkosipulista "hattu" irti. Valuta valkosipulin päälle hieman öljyä.
Nosta sipulit uunivuokaan kirsikkatomaattien ja lohkottuja tomaattien kanssa. Valuta päälle öljyä. Lisää suola, pippuri ja sokeri.
Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat pehmenneet.
Puristele kypsä valkosipuli tehosekoittimeen. Lisää paahdetut sipulit ja tomaatit. Mausta balsamietikalla. Pyöräytä tasaiseksi. Lisää kasvisliemi ja kerma. Aja tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kasvislientä.


Tämän päivän keitto tarjoiltiin  raejuuston ja paahdetun myskikurpitsan kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti