2 kg kotimaisia tomaatteja
4 isoa punaista kotimaista paprikaa
2 tl chilirouhetta
8 valkosipulinkynttä
3 tl suolaa
3 tl mustapippuria rouheena
1 dl punaviinietikkaa
5 dl hillosokeria
Huuhtele vihannekset, pilko tomaatit sekä paprika pieniksi kuutioiksi, poista kanta. Purista valkosipulikynnet puristimen läpi.
Lisää kaikki ainekset kattilaan paitsi sokeri. Anna kiehua n.45-55 minuuttia, sekoita. Maista, lisää chiliä jos haluat tulisempaa hilloa. Huomioi että tulisuus vähenee kun hillo jäähtyy, joten älä säästä tulisuuden kanssa. Käytä tässä vaiheessa sauvasekoitinta, jos haluat tasaisemman paholaisen hillon. Lisää hillosokeri ja anna kiehua vielä 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.
Laitoin osan pienempiin pakasterasioihin, joita käytän yksi kerrallaan. En tiedä kuinka kauan tämä säilyy jääkaapissa.
Meidän varsinainen elinkeino on ollut jo yli kolmekymmentä vuotta luomuvihannesten sekä perunan viljely. Työ, harrastus ja hupi samassa paketissa. Toki vuosiin mahtuu kaikki noiden vastakohdatkin ja monta muuta nimeltä mainitsematonta adjektiivia.
Neljää eri lajiketta peruna on nyt maassa.
Lyyti-mamman pienet pennut eivät enää ole niin kovin pieniä, vaikka itse luulevat niin. Vielä meillä on kissaristiäiset pitämättä ja nimet pennuille keksimättä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti