lauantai 11. kesäkuuta 2022

Nakkipannaria iltapalaksi

Iltapalalla meillä on lähes aina jotain puuroa. He, jotka kykenevät itse päättämään saavat toki muutakin syödä, mutta suosittelen aina ottamaan alle edes hiukan puuroa. Tietyt lääkkeet aiheuttavat sen, että nälkä on vasta illalla ja silloin(kin) pitäisi olla tarjolla jotain ruokaisaa. Pannarit erillaisista jauhoista ja eri höysteillä ovat osoittautuneet suosituiksi.

Tämän illan pannariin lisäsin pinaattia, nakkeja, tomaattia sekä fetajuustoa.
Kylmänäkin tämä on hyvää ja sopii vaikka evääksi.


Pinaatti-nakkipannari


4 munaa
7 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja (laitoin puolet spelttiä)
150 g pakastepinaattia
suolaa
mustapippuria

täytteeksi:

1 pkt nakkeja pilkottuina
100 g fetajuustoa murustettuna
tomaatti siivutettuna

tuoretta basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia

Valmista pannari taikina. Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne kevyesti rikki. Lisää kulhoon sulanut pinaati, maito ja jauhot. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Anna taikinan turvota hetkinen noin 10-15 minuuttia.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Laita täytteitä tasaisesti ympäri uunipannua taikinan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti