Tarkoitus oli tehdä oikein mehevä ja kunnolla marjainen rahkapiirakka. Nyt tuli piirakasta vähän liiankin marjainen ja se jäi keskeltä turhan pehmeäksi. Pala jäätelöä lautasen reunalla korjasi tilanteen ja makuhermot kiittivät.
Tässä piirakassa käytin gluteenitonta kaurahauhoa, mutta tavallinen jauho käy ihan yhtä hyvin.
Marjaisia Piirakka
75 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kaardemummaa
Täyte:
200 g mustikoita (pakaste)
2 tl perunajauhoja
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Sulata rasva leivontakulhossa mikrossa. Sekoita joukkoon sokeri ja kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut kaurajauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Levitä löysähkö taikina taikinakaapimella piirakkavuoan pohjalle (Ø 24 cm). Voit painella taikinaa myös hieman reunoille.
Sekoita perunajauhot jäisten marjojen joukkoon. Ripottele marjat pohjalle.
Sekoita täytteen kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Jos reunat alkavat tummua liikaa, voit paiston loppuvaiheessa peittää piirakan kevyesti foliolla. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti