maanantai 11. huhtikuuta 2022

Täytetyt paprikat

Harvojen kauppareissujen haasteena on onnistua käyttämään tuotteet oikeaan aikaan. Nopeimmin pilaantuvat ensin niin, ettei hävikkiä syntyisi ollenkaan...tai ainakin mahdolisimman vähän. Nyt jääkaappin oli unohtua muutama paprika, jotka päätin muuttaa meille aikuisille lounaaksi. Ennenkin olen täytettyjä paprikoita perheelle tehnyt, mutta suosio on ollut varsin surkea. Tässä uudessa ohjeessa paprikat esikypsennetään ennen täyttöä ja luulen sen olevan yksi herkullisuuden salaisuus. Täytteetkin olivat nyt hiukan erillaiset kuin silloin ja nämä ainakin toimii.
Koko perheen ruokaa tästä ei tule, mutta meidän aikuisten lounaaksi oikein sopiva.  

 .
Täytetyt paprikat: 
3 isoa punaista paprikaa 
1,5 dl kypsää riisiä 2-3 sipulia n. 200 g jauhelihaa 100 g valkosipulituorejuustoa fetaa
punasipulia 100 g sinileimaemmentaljuustoraastetta suolaa mustapippuria oliiviöljyä/ rypsiöljyä

Pese ja halkaise paprikat ja poista sisus. Lado paprikat uunivuokaan ja valuta hieman oliiviöljyä jokaiselle ja laita paprikat esikypsymään n.200° uuniin reiluksi 15 minuutiksi. Sillä aikaa paista pannulla jauheliha sekä pilko sipulit ja kuullota myös niitä hiukan paistinpannulla. Lisää suola ja mustapippuri ja maista onko hyvät mausteet. Lisää sellaista mistä pidät, tästä tulee aika hillityn makuista. Ota esikypsytetyt paprikat uunista pöydälle. Sivele ensin jokaisen paprikanpuolikkan sisäpintaan runsaasti tuorejuustoa. Sekoita jauhelihan joukkoon sipulit, kypsä riisi ja feta. Laita täytettä mahdollisimmän runsaasti jokaiseen puolikkaaseen ja päällimmäiseksi juustoraaste. Sitten takaisin uuniin takaisin ja paista kypsiksi. Juustoraaste sulaa päälle ja hieman saa ruskistuakin.

Tarjoile muhkean salaatin kanssa.

Joku luulee olevansa sisustuselementti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti