Pikkuisin hoidettava pääsee muutaman kerran vuodessa ihanaan lomaperheeseensä ja silloin minä vietän lomaa. Arki muuttuu heti kun yksi kahdeksasta on kotoa pois ja jos se ihan lomaa olekkaan, niin vaihtelua ainakin. Tervetullutta sekin. Loman ensimmäisenä ja viimmeisenä päivän kävin naapurikaupungissa isoilla ostoksilla, muuten viikko lähinnä sairastettiin.
Edellisestä isosta ostosreissusta on vain viikko, niin nyt keräsin ainoastaan täydennyksiä. Kasvisvarannot ja tietysti maito olivat loppumassa, mutta muuten ryynihyllyjen välissä vain fiilistelin.
Välipaloja meillä menee runsaasti. Osa lapsista tarvitsee kouluun mukaan välipalat ja nyt ostin heille erinäköisiä eväitä. Kohta kuuluu olinko ihan kohtuuton, kun näin sotken heidän tapansa. Sama tuote, eri kippo, niin nälkälakko on valmis.
Koska pakastimet on taas kanteen asti täynnä oikean ruuan tarve oli vähäinen.
Lohen yritän itse fileoida. Tuskin onnistun, mutta aion yrittää. Fileistä sitten uunilohta ja roippeista keittoa.
Paketissa on kaksi kiloa naudanjauhelihaa isoa bolognesekastiketta varten. Loppulihasta jotain muuta.
Naudan paistisuikaleet vihannesten kanssa pataan.
Nakeista syntyi tämän päiväinen keitto.
Keiton ohje on Olgan blogista. Aikaisemminkin olen tätä tehnyt, mutta silloin soijanakeista. Hyvää oli sekin. Tavallisena sekasyöjänä olen kuitenkin sitä mieltä, että oikeista juustonakeista tulle kaikkein parasta.
Maailman paras nakkikeitto
1,4 l vettä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pieni palsternakka
4 porkkanaa
6 – 8 perunaa
1 luomu kasvisliemikuutio
5 laakerinlehteä
6 – 8 kokonaista maustepippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl intiaanisokeria (ruokosokeri tai fariinisokerikin käy)
suolaa maun mukaan
(¼ tl chilijauhetta)
300g (soija)nakkeja
1 rkl kurkkusalaattia tai puolikas suolakurkku pilkottuna
1 tl dijon-sinappia
1 pieni nippu tuoretta persiljaa
Pilko sipuli, porkkanat ja palsternakka pienksi ja lisää ne kylmään veteen mausteiden kanssa. Keitä. Kuori ja pilko perunat ja lisää keittoon. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää kurkkusalaatti, sinappi, pilkotut nakit sekä hienonnettu persilja. Kiehauta ja tarkista maku ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti