Sunnuntaina oli harvinainen tilanne kun puolet kantaväestä oli poissa kotoa ja siksi ruokaa tarvitsi tehdä vain pikkuinen määrä. Yhä luulen olevani suurperheellinen ja määrät on sen mukaiset. vaikka ruokakunta on nyt aivan toisenlainen.
Yhdestä paketillisesta broilerin paistileikkeitä ja muutamasta vihanneksesta syntyi sunnuntaipäivän pata.
Suolalla ja pippurilla hierotut broilerin paistileikkeet vain padan pohjalle ja niin paljon kasviksia päälle kun mahtuu. Ihan kaikki ei mahtunut.
Nesteeksi ensin pari desiä kesällä tekemääni tomaattikastiketta ja lopputilaan vahvasti mausteista broilerilientä, ihan reunoihin asti. Yrteiksi tuoretta timjamia ja basilikaa.
Pata saa olla uunissa miedolla lämmöllä kauan. Tämä pata oli 1,5 tuntia 150 asteessa. Rasvainen paistileike vaatii pitkän ja hellän kypsennyksen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti