torstai 17. maaliskuuta 2022

Kauppapäivä

Tänään oli kauppapäivä.  
Tykään katsella You Tubesta videoita, joissa tavalliset ihmiset kertovat mitä kaupassa keräävät kärryihinsä ja mitä hyvää saavat niistä aikaan. 
 Nyt kun ruuan hinta ja polttoaine on hurjassa nousussa sanovat, että yksi hyvä keino pitää ruokabudjetti kurissa on ostaa kerralla jopa kahden viikon ruuat.
Minä olen harrastanut sitä jo kauan, mutta syntyneistä säästöistä voi olla montaa mieltä, (ja ollaankin)

Tämäpäiväinen kauppareissu isoon kaupunkiin toteutui samalla kun hoidin muutakin asioita. Välttämätöntä se ei vielä olisi ollut. Pakastimessa on edelleen punalaputettuja lihoja ja jääkaapin jokaisella hyllyllä jotain. Mutta, koska viikonlopuksi on luvattu lisäväkeä
on se riittävä syy vähän täydentää.


 Jauhelihasta menee melkein kaikki huomenna pulliin.
Loppu jauheliha pääsee pitsaan, toisesta pitsasta tulee kasvisversio.
Huomisen ja maanantain lounaiksi on eineksiä, kasviskaalikääryleet ja kala-kasvispihvit.
Suurin osa nakeista päätyy nakkistroganoffiin ja pieni osa pitsapäivän pitsattomien nakkisoppaan.
Broileripalat laitoin pakastimeen odottamaan.


 Kasvisvarastoja täytyy täydentää aina kun kaupassa käy. Ihan perus-salaattiaineksien lisäksi hedelmiä välipalalle ja leipomuksiin. Fenkoli kalasoppaan ja kesäkurpitsat ihan kaikkeen.


Heitäkään ei sovi unohtaa


1 kommentti:

  1. Tein itse kans eilen kahden viikon ruokalistan valmiiksi ja sitä myöden kirjoittelin myös kauppalistat. Mies oli sitä mieltä että olen valmistautumassa maailman loppuun ja käski minun lopettaa tuollaisten pitkien kauppalistojen kirjoittelut. Itselläni ajatus tässä oli lähinnä se, että rupee tuo laskettu aika lähestymään ja voi olla että ei voinnin puolesta kiinnosta enää lähteä kauppareissuille, niin olisi kotona jotakin syömistä. :)

    IHANA tuo viimeinen kuva <3 <3 <3 <3 Siinä he syövät niin sulassa sovussa. Meillä on vaan kaksi kissaa, mutta heidän kupit pitää laittaa ruoka-aikaan kauemmas toisistaan, tai muuten tulee kina.

    VastaaPoista