keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Moussakat

Yksi vaikeimmista ruoka-aineista on munakoiso. En oikein tiedä mikä siinä tökkii, mutta en vain saa siitä itselleni kaveria. Periksi en kuitenkaan anna. Kun kasvissyöjälapsi vetosi järkeviin järkisyihin ja kannusti yrittämään, niin muutama munakoiso lähti kauppareissulta mukaan. Tosin aika monta päivää ne sai jääkaapissa odottaa.

Moussaka
 
2 isoa tai 3 pientä munakoisoa
2 rkl oliiviöljyä
Hieman suolaa
 
Täyte:
400 g jauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyrettä
1 tl timjamia
2 tl makeaa paprikajauhetta
Suolaa ja mustapippuria
2 dl lihalientä
1 dl omenatäysmehua
 
Kastike:
3 dl maitoa
2,5 dl juustoraastetta
Hyppysellinen suolaa
Päälle tuoretta basilikaa


Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi ja laita ne leivinpaperille uunipellille, voitele oliiviöljyllä ja mausta suolalla. Paahda munakoisoja 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota ne sitten uunista. Pieni sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä oliiviöljyssä, lisää sitten jauheliha ja ruskista. Mausta, lisää olut, tomaattipyre ja lihaliemi ja hauduta seosta pienemmällä lämmöllä noin 15 minuuttia.
 
Öljyä uunivuoka ja lado sinne kerroksittain munakoisoviipaleita ja jauhelihaseosta, niin että aloitat ja lopetat munakoisoviipaleilla. Sekoita kastikkeen ainekset kasarissa ja kiehauta. Kaada uunivuokaan kaiken päälle ja laita uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Koristele basilikalla ja tarjoa rapeakuorisen leivän kera.

Tein kasvissyöjälle oman pienemmän annoksen, johon lihan tilalle laitoin eiliseltä jääneen kasviskastikkeen.


Maire nukkuu kasvapesässään niin makeasti, että kateeksi käy.


2 kommenttia:

  1. Tuntuu että välillä munakoisoissakin on eroja. Joskus ne on todella karvaan makuisia vaikka kuinka itkettäisi. Ja joskus taas ihan mielettömän herkullisia vähän vähemmälläkin itkettämisellä. Mulla on yksi munakoiso-jauhelihapadan ohje, josta ollaan tykätty, mutta jota silti jostain syystä tulee hyvin harvoin tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisko minun ennakkoluulot tulleet juuri tuollaisesta karvaasta kokemuksesta. Lapsille aina saarnaan ennakkoluuloista, mutta itse taidan olla samanlainen. Tämä munakoiso ohje oli aika hyvä ja teen kyllä toistekkin.

      Poista