perjantai 11. maaliskuuta 2022

Lohta ja kasviksia uunissa


Tänään oli toisen jääkaapin siivouspäivä ja täytyy sanoa, että "oli jo aikakin". Luulin, ettei varastoissa ole enää juuri mitään vihantaa, mutta näillähän me pärjätään pitkälle ensi viikkoon tai ainakin viikonlopun yli.
(Vai pärjätäänkö, meitä on sentään kahdeksan?)  


Aloitin hevivarastojen hävittämisen helpolla kasvissosekeitolla. Paistoin lisäksi hiukan henkilökohtaisia herkkujani, punajuuripihvejä. Niitä tarjoillaan vain silloin, kun lapset ovat pois.


Varastoissa on tietysti muutakin kuin kasviksia,
Päivälliseksi laitoin uuniin lohta ja kasviksia. Ensin hieroin lohen pintaan suolan, sitruunapippuria ja kalamaustetta. Seuraavaksi puristin appelsiinista mehut ja laitoin hedelmälihan ja fetajuustoa lohen päälle.
Uunissa 200 asteessa noin puuolituntia    
  

kalan kaveriksi laitoin uunikasviksia. Pellille tuli  perunaa, porkkanaa, paprikaa ja punasipulia. Valkosipulimurskan sekoitin öljyyn, jonka sekoitin kasvisten sekaan. Mausteena kasviksille oli vain suola ja mustapippuri.

Vihreään salaatiin laitoin tavallisen salaatin lisäksi, hunajameloonia, alfa~alfan ituja sekä tuorekurkkua. Punakaalisalaatti oli toisena. Siihen tuli hienoksi raastettua punakaalia ananasmurskaa sekä raejuustoa.
Punaista salaattia teen varmasti ihan pian lisää, mutta ensin pitää käydä heviostoksilla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti