maanantai 28. helmikuuta 2022

lehtikaalikeitto

Syksyllä kuivasin lehtikaalia aika kasan ja nyt se pitäisi osata viisasti käyttää. Periaatteessa sitä voi murustella vaikka mihin, mutta ruokakunnan kriitikkojäsenet ei sitä hyväksy. Sämpylöihinkin joskus kuivia murusia lisäsin ja omaan suuhun se sopi hyvin, mutta pikkuteinit olivat äänekkäästi erimieltä. Sämpylät oli kuulemma homeessa.
Nyt tein keiton, joka maistui kaikille, (kerroin, että syövät pinaattikeittoa) 



Lehtikaalikeitto

50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
4 dl kuivattua murusteltua lehtikaalia
1 kasvisliemikuutio
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Murenna kuiva lehtikaali pieneen vesitilkkaan hetkeksi turpoamaan.
Kuumenna voi-maitoseos kiehuvaksi ja lisää siihen liotetut lehtikaalit sekä kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen muutama minuutti ja suurusta keitto pieneen vesimäärään sekoitetulla vehnäjauholla. Vielä muutama minuutti kiehumista. Viimmeksi lisää suola ja kaikki ne mausteet, joita haliat käyyttää.
Keitosta tulee paksun samettista ja oikein hyvää.

Tammikuun piti olla tumppukuu, mutta siitä tuli korona kuu. Halusin opetella tekemään lapaseen intialaisen peukalon ja se onkin paljon parempi kuin mikään muu peukalosysteemi. Hiukan erillaisen näköinen, mutta istuu hyvin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti