Aina kun taikinaan tulee suklaata, niin ohjetta on syytä testata. Alla olevaa reseptiä nodattamalla syntyy pehmeitä ja mukavan värisiä sämpylöitä. Kauniin väri sämpylöihin antaa punajuuri, jonka ansioista sämpylät eivät kuivahda, vaikka kaikkia ei jaksaisi heti syödä.
Jos kotoa löytyy ylimääräistä suklaata, niin näitä kannattaa kokeilla.
Punajuurisämpylät
3 punajuurta
3 dl vettä
1/2 tuorehiivaa
2 tl suolaa
2 dl ruisjauhoa
9-10 dl vehnäjauhoja
1 dl pähkinäsekoitusta rouhittuna
50 g tumma suklaata rouhittuna
2 rkl siirappia
2 rkl rypsiöljyä
Punajuurisämpylät valmistuu näin
Kuori punajuuret ja raasta ne huenoksi raasteeksi. laita raaste ja siitä irtoava neste kulhoon.
Kuumenna mikrossa 5 minuuttia, kunnes raaste pehmenee. (minun punajuuret olivat kypsiä, niin en mikrottanut) Lisää kylmä vesi. Tarkista, että seos on sopivan lämpöistä ja liuta hiiva joukkoon.
Lisää suola, siirappi, öljy ja ruisjauhot. alusta vehnäjauhot taikinaan. Lisää lopuksi pähkinät ja suklaarouhe
Peitä kulho liinalla ja akohota 45 minuuttia huoneenlämmössä.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo säpylöiksi.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti