tiistai 1. helmikuuta 2022

Näkkärimuruilla paneroidut broilerinfileet

Korona on tällä kertaa ohi ja pitkästä aikaa tuntui mukavalle asettua hellän ääeen. Pakastimesta löytyi vielä pari pakettia broilerin rintafileitä ja niistä syntyi tämän päivän iltaruoka sekä huominen lounas. 
Löysin ohjeen, jossa fileet paneroitiin näkkärimuruilla, paistettiin pannulla voissa ja annettiin vielä kypsyä uunissa.
Lisukkeeksi tein kesäkurpitsa-ruusukaalipaistoksen, jonka oli epämääräisestä ulkonäöstään huolimatta onnistunut kokeilu. Sitä voisi syödä ihan pelkiltään

Aloitin broilerien valmistaminen murskaamlla kuusi näkkileipää ihan pieneksi muruiksi. Leivät voi murustaa joko yleiskoneella tai laittamalla ne tukevaan pussiin ja kaulita muruiksi. Näkkärijauhoon lisäsin hiukan pankkojauhoja, kun en vain uskonut näkkärin riittävän. Mausteeksi leivitysjauhoon lisäsin herbamare-yrttisuolaa, mustapippuria, valkopippuria ja paprikajauhetta.

Seuraavaksi rikoin lautaselle kolme kananmunaa.
Ensin fileet kieritellään hyvin kananmunassa ja sitten näkkärijauhoissa.
Pannulle voita ja fileet tirisemään sen verran, että fileet saavat kauniin pinnan.
Loppupaistoin broireleita vielä uunissa.


Kesäkurpitsapaistos, jonka tein kaksinkertaisena

1 sipuli pilkottuna
1 kynsi valkosipulia
2 tl öljyä tai kikkare voita
2 kesäkurpitsa
2 tomaattia pieneksi pilkottuna
sopiva määrä ruusukaaleja
fetajuustoa 


Kuullota sipuli pannulla öljyn kera. Lisää kesäkurpitsakuutiot, murskattu valkosipulin kynsi ja anna vähän ruskistua. Maun mukaan suolaa (Herbamare sopii tähän myös hyvin) ja mustapippuria rouhittuna myllystä. Lisää juustokuutiot. Anna juuston sulaa hetki ja lopuksi tomaattikuutiot. Anna tomaatin vain lämmetä ja paistos on valmis. Kesäkurpitsakuutiot saavat olla vähän al dente. Menevät helposti mössöksi. Juustona voi käyttää siis fetaa, aurajuustoa, mozzrellaa tai mistä nyt tykkää. Tästä tulee annos kahdelle ja voi myös käyttää lihan tai kalan lisukkeena. Variaatioita voi tehdä mitä jääkaapista löytyy mentaliteetilla ja aineksien määrää voi säädellä maun mukaan.


Ja sitten vaan ammentamaan!



2 kommenttia:

  1. Tämähän olikin hyvä idea leivittää näkkärimuruilla! Näyttää ja varmasti maistuukin erinomaisen hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, voissa paistetu näkkärimurut on hyvää. Tällaisia joka keittiön herkullisia pikkujuttuja, joita ei tule edes ajatelleeksi. Kannattaa kokeilla!

      Poista