sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Ruokaa säilykepurkeista

Tämän viikon raivauksessa olemme siirtyneet pakastimen tyhjenyksestä säiykkeisiin. Huomasin, että kaappien perältä löytyy aika kiinnostavia säilykkeitä ja osassa alkoi tulla jo päivämäärät vastaan. Nyt kun korona pitää meidän taloa kotinaan on sopiva aika käyttää valmista ja päästää itsensä mahdollisimman helpolla. Nämä ruuat syntyivät nopeasti, päiväunien välissä.

Ensimmäinen ruoka oli riisi-lohilaatikko.
Eiliset ylijäämä riisit, kuullotettu sipuli, pieni pala purjonvartta, valutetut lohisäilykkeet ja munamaito. Mausteeksi vain hiukan suolaa, mustapippuria ja tilliä.

Tässä aterian tähti. Nyt saa jäädä tonnikalat historiaan. 

Toinen vuokaruoka, sekin kalasta, oli eksoottinen muikku-makaroonilaatikko. Tätä lapset hiukan vierastivat, koska säilykkeessä muikut oli muikkuina ja sellaista eivät ole ennen nähneet. Yritin saada kalat pienistettyä tunnistamattomiksi, mutta ei auttanut: "Miks tässä on tätä kalan pintaa."
Laatikon maku oli sopivan kalainen ja hiukan tomaattinen.
Ihan kelpo ruoka niille, joita "kalanpinnat" ei haittaa. 

Tavallisen makaroonilaatikon tapaan tein. Väriksi suippopaprikaa ja mauksi rupsantanutta tilliä sekä motsarella-emmentaalraastetta
Komas viimme viikon vuokaruoka oli broileri-punajuuri-perunalaatikko. Keitettyjä punajuuria jäi yli eilisestä ruuasta ja ne sopivat hyvin samalle lautaselle savustetun broilerin kanssa. 
 Tämän broilerisäilykkeen ottaisin myös mukaan autiolle saarelle, tai mökille.
 Kaapin perälle jäi vielä muutama purkki, jotka aion tarjoilla lapsille ensi viikolla tortillojen täytteeksi.

Jos meillä olisi mökkielämää tai kaunis valkoinen pursi, niin ehdottomasti rikastuttaisin loma-ajan ruokäpöytää tällaisilla säilykkeillä. Toinen asia on peltipurkkien ekologisuus ja kierrättäminen, sitä pitää hiukan googletella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti