Tänään lihaa padassa eli pitkään haudutettua possua. Kasler on sopivan rasvainen liha lempeässä lämmössä kypsennettäväksi. Kasviksia kannattaa käyttää runsaasti sen mukaan mikä omaan suuhun parhaiten sopii tai varastossa sattuu olemaan. Pitkässä kypsennyksessä kaslerin rasva "sulaa" hitaasti ja kuljettaa makuja sekä lihaan että kasviksiin.
Sillä aikaa kun liha uunisa valmistuu ennättää hyvin valmistaa isommankin satsin perunamuussia, jonka lopusta jalostuu jotain huomiseksi.
Ainekset
(5-6 annosta)1 pkt HK Viljaporsaan kyljys n. 1,0 kg
öljyä tai voita
4 porkkanaa
2 pientä lanttua
2 sipulia
1 palsternakka
10 kpl mustapippuria
2 laakerinlehteä
rosmariinia
2 tl suolaa
Valmistusohje
Kuori juurekset ja sipuli. Pilko ne reiluiksi paloiksi. Ruskista kyljykset voissa tai öljyssä padassa. Lisää juurekset ja freesaa hetki. Lisää pataan vettä niin että kyljykset juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet ja hauduta kyljyksiä 125 asteisessa uunissa tai miedolla lämmöllä liedellä vähintään noin tunnin. Kyljyksistä tulee sitä mureampia ja mehukkaampia mitä pidempään niiden antaa hautua. Me pidämme supermureasta ylihautuneesta lihasta.
Kassler on kyllä niin herkullista lihaa pitkään kypsytettynä. Meilläkin useasti kypsyy leivinuunissa jonkunmoinen lihapata kasslerista ja kasviksista.
VastaaPoistaPataruokien kanssa on vaikea epäonnistua, ellei vallan unohdu uuniin. (niinkin on oskus käynyt). Kaikki tykkä!
Poista