Tämän kakun tein jo muutama viikko sitten, mutta ohje jäi silloin kirjaamatta. Erillaisia banaanikakkujen ohjeita on netti täynnä, mutta tämän kakun maistelun jälkeen ei tarvitse enää uusia ohjeita etsiä. Olisiko se suklaa, joka sen tekee?
Banaani-suklaakakku
3 kypsää keskikokoista banaania
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
100 g rouhittua maito-tai tummaasuklaata
Kuori banaanit ja hienonna soseeksi.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Lisää myös banaanisose.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Ota jauhoseoksesta noin 1 dl erikseen ja sekoita suklaapalat siihen. sekoita molemmat jauhoseokset muiden aineiden joukkoon.
Kaada taikina noin kehden litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50 minuuttia tai siihen asti, kunnes kakku on kypsä
Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia. Kumoa kakku, mutta jätä vuoka päälle. Kakku on parhaimmillaan kun se rauhassa vetäytyä yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti