Kotoilevia etäopiskelijoita oli lounaalla, niin täytyi vähän panostaa. Lämmitetty eilinen soijamakaroonilaatikko ei kovin suurelta panostukselta kuulosta, mutta pihvit parsakaalista oli se juttu. Koskaan ennen en ole näitä syönyt, saati tehnyt, mutta olivat todella maistuvaisia. Hiukan liian kauan annoin pihvien olla uunissa, mutta saivatpahan kunnolla paistua
Pöydässä oli pihvien lisäksi kasvishöystö porkkanasta, kesäkurpitsasta, palsternakasta ja sipulista. Lisäksi höystöjen höystö, eli paistettua halloumjuustoa.
Parsakaalipihvit
3–4 kokonaista parsakaalia
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl pellavansiemeniä
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl maizena-maissitärkkelystä
- 1 tl suolaa
- 2 maustemitallista mustapippuria
- voita tai mielestäsi öljyä paistamiseen
Tee näin:
- Huuhtele parsakaalit.
- Leikkaa varresta kova alaosa pois. Leikkaa parsakaalit pieniksi paloiksi.
- Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi paloiksi.
- Kuori valkosipulinkynsi.
- Hienonna siemenet karkeaksi tehosekoittimessa.
- Laita sitten loputkin ainekset tehosekoittimeen ja sekoita taikinaksi.
- Anna taikinan turvota vähintään 10 minuuttia ja muotoile se sitten pihveiksi.
- Paista parsakaalipihvejä voissa tai öljyssä paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti