Punajuuri, kuinka vain valmistettuna on herkkua, suoranaista superruokaa. Tämän punajuurilaatikon ohjeen löysin kun etsin jotain viisasta käyttöä perunasuuromoille. Sain joku aika sitten suurimoita useamman laatikollisen ja nyt etsin mihin muuhun niitä voisi käyttää kuin vain puuroon.
Googlettamalla löysin sivuston, jossa oli paljon ohjeita perunasuurimoille. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi Punajuurilaatikko. Tähän viereen sopisi hyvin paistettu liha tai kala
Punajuurilaatikko
750g punajuuria (8 kpl)
1,5dl perunasuurimoita (Helmi)
100g sipulia (1kpl)
1,5 dl sinihomejuustoa
0,5tl jauhettua mustapippuria
1tl timjamia
Liemi:
3dl kermaa
1dl vettä
1tl suolaa (herbamarea)
Kuori punajuureta ja sipuli. Suoikaloi punajuuret ohuiksi suikaleiksi yleiskoneellaja hienonna sipuli.
Sekoita kaikki aineet, paitsi liemi, yhteen kulhossa
Valmista liemi.
Siirrä seos vuokaan ja kaada liemi päälle.
Paista 175 asteessa 1.5-2 tuntia. Peitä vuoka loppuvaiheessa alumiinifoliolla, jos pinta tummuu liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti