maanantai 15. marraskuuta 2021

Lohipihvit

 Tänään meillä oli kalapäivä.

Suuren kaupungin suuresta marketista löysin ensimmäistä kertaa valmista lohijauhelihaa. Facebookin ruokaryhmässä siitä oli taannoin pitkä ja polveileva keskustelu, joka innosti kokeilemaan. Valmiiksi jauhettua kalaa oli ihan yhtä helppo käyttää kuin muitakin jauhelihoja. Huonopuoli oli hinta, mutta ostan kyllä toistekkin, jos sopivasti (alennuslaputettuna) löydän.

Tämän lohipihvien perusohjeen otin Valion sivuilta. Hiukan sitä jalostin lisäämällä massaan purkillisen smetanaa sekä kuivattua pinaattia ja pilkottua paprikaa. Kananmunat jäi pois, mikä oli silkka vahinko. Pihvit olisi ollut paljon helpompi paistaa kananmunien kanssa.

Lohipihvit

900g lohta hienonnettuna
2 sipuli
1 rkl voita
2prk (150g) ranskan kermaa
vajaa dl kaurahiuteleita murusina glut.
2 kananmunaa
kuivattia pinaattia
pilkottua paprikaa
puntti tuoretta tilliä
1tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
ripaus valkopippuria myllystä
hienonnettua tilliä


Jauha kala monitoimikoneella, lihamyllyssä tai osta valmista lohijauhelihaa, kuten minä.
Hauduta hienonnettu sipuli voissa.
Sekoita ranskankerman joukkoon kaurahiutaleet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Muotoile taikinasta pihvejä ja pyörittele ne korppujauhoissa (glut.) (en pyöritellyt)
Paista voissa pannulla kauniin ruskeita pihvejä.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, kermaviilikastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti