perjantai 19. marraskuuta 2021

Borssikeitto, ja sitten ruokaostoksille

 Pitkästä aikaa kävin kahden kaupan ruokaostoksilla. Joskus sitä on niin hyvässä vireessä, ettei yksi kauppa riitä. Tarjouksia oli ensimmäisestä kaupasta tarkoitus hakea, mutta lähes kaikki oli jo ennen viittä myyty loppuun. Harmistuin ja mieleni perällä kiukuttelin, vaan sain minä silti sieltäkin melkein kärryllisen kerättyä.

Ennen kauppareissua valmistin itselleni ja muille läsnäolioille todellista voimaruokaa. Kaikki mitä punajuuresta pystyy valmistamaan on hyvää ja terveellistä.   


Punajuurikeitto

400 g punajuurta

3 porkkanaa

pala juuriselleriä

2 sipulia

2 rkl etikkaa

400g keräkaalia

3 rkl rypsiöljyä

pieni purkki tomaattipyrettä

vähintään 1 l vettä

1 lihaliemikuutio

5 maustepippuria

1 laakerinlehti

1 tl suolaa

1 prk smetaanaa

Pese ja kuori juurekset. Raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi ja sekoita etikka raasteeseen. Raasta myös porkkana ja selleri raastimen karkealla terällä. Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita kattilaan öljy ja kasvikset ja kuumenna sekoitellen 3 minuuttia. Lisää tomaattisose kattilaan kuullotuksen loppupuolella.

Lisää vesi, lihaliemikuutiot sekä mausteet. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia.

Viipaloi nakit ja ruskista ne kevyesti paistinpannulla. Lisää nakit keittoon ja anna hautua 5 minuuttia ennen tarjoamista. Silppua pinnalle persiljaa. Tarjoa borssikeitto smetanan kanssa.


Vakaa aikomukseni oli, ja on edelleen, saada talven aikana tehtyä koko kodin suuri raivaus. Siihen sisältyy myös ruokahuolto ja tarkoitus syödä kaikki varastot tyhjiksi ennen kuin hankitaan uutta. Alla olevat päivän ostokset kertoo jotain aivan muuta. Maitotuotteet ja kasvikset kiertää koko ajan, mutta proteiinit kasaantuu. Vaikka pakastimet on "täynnä" erillaisia lihoja, niin silti vastoin järkeä tartun tarjouksiin.

Näistä pitäisi syntyä tämän loppu viikon ja ensi viikon ruuat, ainiakin melkein. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti