keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Kesäkurpitsa-fetapiirakka

 Tänään Hansu sai tärkeitä vieraita. Kehitysvammaisten palveluyksiköstä saimme kaksi ammattilaista opettamaan meille pädiä ja ideoimaan kuinka voisimme käyttää sitä kommunikoinnin tukena. Ohjelma, joka koneelle asennettiin on kätevän tuntuinen ja varmasti ihan hyvä, mutta kaksikymppiselle kaverille uuden jutun oppiminen on kovaa työtä, varsinkaan kun hän itse ei ymmärrä asian tarpeellisuutta.  

Opiskelun ohessa tarjoilin ammattilaisille kesäkurpitsa-fetapiirakkaa, joka salaatin kanssa kävi pienestä lounaasta.


Kesäkurpitsa-fetapiirakka

pohja:

100 g voita
1 ½ dl juustoraastetta, esim. emmental tai parmeesani-kermajuustosekoite
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl paprikaa

täyte:

paistamiseen voita ja rypsiöljyä

noin 2 keskikokoista/isoa kesäkurpitsaa
suolaa ja mustapippuria
150 g fetaa kuutioituna

päälle:
2 dl kuohukermaa
2 munaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl timjamia
2 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria

koristeluun : tuoretta basilikaa maun mukaan

Valmistus:

Sekoita leivinjauhe ja paprikamauste jauhoihin. Kuutioi voi ja nypi se jauhojen ja juustoraastetaan kanssa kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin käsin voideltuun vuokaan.

Leikkaa kesäkurpitsat kolikoiksi. Paista rypsiöljyssä ja voissa pannulla molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa feta kuutioiksi.

Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sitä muutama minuutti pannulla öljyssä. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Mausta kerma-munaseos sitruunanmehulla, timjamilla, valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla,

Lado kesäkurpitsaviipaleet piirakkapohjan päälle ja lisäile fetakuutioita tai -viipaleita väliin. Kaada päälle muna-kermaseos.

Paista 200 asteisessa uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Koristele valmis piirakka silputulla basilikalla.

Tarjoa piirakka lämpöisenä salaatin kera.


Kommunikointiohjelma Go Talkin lisäksi Hansu sai värittämistä ja ohjelman, jossa piirtäessä kuuluu musiikkia. Kaiken piirrustelun tarkoitus on saada Hansulle keino kertoa omista tarpeistaan ja lisätä mahdollisuutta omiin valintoihin.. "Minulla on jano, haluan vettä". Vaikka hyvinvointiyhteiskunnasta puhutaan kaikenlaista, niin tässä ollaan juuri sen yhdessä ytimessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti