torstai 22. heinäkuuta 2021

Kukkakaalicoleslaw

 Kukkakaali on yksi lempikasviksistani, enkä vielä ole löytänyt ruokaa mihin se ei sopisi. Jokin aika sitten löysin uuden lisukkeen ruokapöytää ilahduttamaan, coleslowia kukkakaalista. Ohje on helppo ja nopea ja älyttömän herkullinen. Heti kun kauppoihin tuli uutta kotimaista kukkakaalisatoa olen ttätä valmistanut, eikä vieläkään kyllästytä. Tämä jää ikiajoiksi meidän lempparilistalle.


Kukkakaalicoleslaw

1 pieni (noin 500 g) kukkakaali
1 kesä-tai kevätsipuli hienonnettuna
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa ja mustapippuria
1 tl dijon-sinappia
¾ dl majoneesia
¼ dl kermaviiliä

1. Leikkaa kukkaalista kova kanta pois ja sitten kukinnot sormenpäänkokoisiksi palleroiksi ja siirrä ne kulhoon. Lehtiä voi hyödyntää itse salaatissa ja/tai koristelussa.
2. Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.
3. Tarjoa esim. grilliruokien lisukkeena.
 

2 kommenttia:

  1. Tätä taidankin testata, kiitos kun jaoit reseptin!
    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Tätä kannattaa kokeilla. Loput coleslawista sekoitin vihersalaatin sekaan ja siitäkin tuli astetta parempi, ihan vierastarjottava.

      Poista